Met het Energieloket Lingewaard hebben we een project over energiebesparing uitgevoerd. In totaal zijn 2.422 mensen bereikt! Zij hebben een bezoek gebracht aan de energiebus, een bespaarpakket ontvangen, meegedaan aan Grip op de Rekening of aan de maatwerkadviezen in de Zilverkamp. Ook zijn er vijf energieambassadeurs opgeleid. 
We hebben een vervolgsubsidie gekregen, waardoor we gelukkig door kunnen! Met een elektrisch rood busje zullen we na de zomer alle kernen weer langsgaan. 

Sinds enkele jaren organiseert Lingewaard Energie de Dag van de Duurzaamheid in opdracht van de gemeente. Op deze dag wordt verschillende activiteiten gehouden die in het kader staan van duurzaamheid. Ook jongeren worden hierbij betrokken. 
Vorig jaar ging deze dag helaas vanwege corona niet door en dus proberen we dit jaar weer een vol programma te bieden. 
Het programma van vorig jaar bestond uit het vertonen van een film met duurzaamheid als thema, een event met het bedrijfsleven over de verduurzaming van hun bedrijf, een duurzaamheidsmarkt en een programma voor de jeugd. 
Tevens wordt deze dag een prijs uitgereikt. De Duurzaamheidsprijs die geïnitieerd is door Lingewaard Energie is al 3 keer uitgereikt aan duurzame projecten. De eerste keer is deze prijs uitgereikt aan de Theaterkerk Bemmel, vervolgens is een prijs uitgereikt aan Stichting Lingewaard Natuurlijk en vorig jaar aan het project EVDeelauto. De laatste keer mochten de inwoners van de gemeente mensen of bedrijven nomineren voor deze prijs. De jury besluit uiteindelijk wie de Duurzaamheidsprijs krijgt en hiernaast is ook een publieksprijs uitgereikt aan Dierenweide het Slingerbos in Huissen. 
Voor de organisatie van de Dag van de Duurzaamheid 2021 zoeken we vrijwilligers om mee te doen met dit kortlopend project. Ideeën aandragen, contacten leggen, communicatie, organisatie. 
Heb je zin en ideeën voor deze dag? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Alle hulp is welkom.  

Op 30 juni jl. was de ALV van Lingewaard Energie. Een mooie bijeenkomst, die ook online te volgen was. Tijd voor vragen en een goed gesprek over de toekomst van onze corporatie, de ambitie en reflectie op de te volgen route hiernaar toe. Er is veel besproken: van participaties, jaarrekening en kascontrole, begroting, lidmaatschapsgeld tot investeringen in wind- en zonne-energie.

Op naar een duurzaam Lingewaard, met volle energie. Er is nog veel te doen. Actief meedoen??? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per 1 mei hebben we een andere leverancier voor onze deelauto’s. Daarom zijn de Peugeots E-208 vervangen door Hyundai Kona Electric. Deze elektrische SUV heeft een groter bereik en is groter dan de Peugeot. De deelauto in Bemmel is tevens uitgerust met een trekhaak geschikt voor fietsdragers, een belangrijke wens van een aantal inwoners van Lingewaard. De nieuwe auto’s staan op dezelfde standplaatsen en zijn herkenbaar door stickers van JustGo en van LingewaardEnergie.