Programma Dag van de Duurzaamheid + stem voor de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs!

 

Ook dit jaar organiseert Lingewaard Energie in samenwerking met gemeente Lingewaard de Dag van de Duurzaamheid. Op dinsdagavond 8 oktober is er een inspirerend avondprogramma in de TheaterKerk in Bemmel. Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Lingewaardse Duurzaamheidsprijzen

Een onderdeel van het programma is de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2024. Uit de voorgedragen kandidaten heeft de jury vier genomineerden geselecteerd, waarvan één de Juryprijs in ontvangst mag nemen. De genomineerden zijn:

  • de Minkhof te Bemmel
  • Groenerwijs te Angeren
  • Pay it Forward te Huissen
  • Zwerfafvalbrigades van gemeente Lingewaard

 

Publieksprijs

Ook kan iedereen een stem uitbrengen op één van onderstaande kandidaten voor de Publieksprijs. Mail je keuze voor 1 oktober a.s. naar: [email protected]

De volgende 9 kandidaten komen in aanmerking voor de Publieksprijs: 

Coöperatie Duurzaam Zilverkamp (CDZ) te Huissen: voor de ondersteuning van woningeigenaren in de verduurzaming en hun bijdrage in de ontwikkeling van de toekomstige warmtevoorziening.  

Stichting de Zilverkamp te Huissen: voor het transformeren van de binnenplaats bij het Zilverhuus in een gezellige binnentuin waar o.a. diverse groenten worden gekweekt. 

De Minkhof te Bemmel: voor de wijze waarop zij sociale duurzaamheid en duurzaamheid in het gebouw en de activiteiten combineren. De Minkhof is een duurzame ontmoetingsplaats. 

Stienstra Service en onderhoud BV te Bemmel: voor de wijze waarop zij woningen en bedrijfsgebouwen verduurzamen.

Fort Pannerden te Doornenburg: voor de renovatie en verduurzaming van het fort. De uitvoering van het energieplan leidt tot resultaten. 

Veerhuis Concordia te Gendt: voor het duurzaam vernieuwen van het dak en het renoveren en verbouwen van het restaurant. Hierdoor is Concordia aardgasvrij.

Groenerwijs te Angeren: voor de inspanningen om vooral kinderen meer in aanraking te laten komen met groen. Tijdens schoollessen kunnen ze het groen ervaren, beleven en zich verwonderen.

Zwerfafvalbrigades van gemeente Lingewaard: voor hun zorg dat de gemeente schoon is. Gewapend met hun knijpers en prikstokken halen ze rondslingerend afval uit de natuur.

Pay it Forward te Huissen: voor het helpen van mensen in financiële nood door het gratis verstrekken van diverse goederen en diensten. 

 

Lees hier de uitgebreide beschrijving

 

Programma Dag van de Duurzaamheid

19.00 uur

Informatiemarkt met lokale duurzame initiatieven

20.00 uur

Klimaattheater: voorstelling ‘Een warm welkom’

21.00 uur

Toelichting kandidaten en stemmen voor Publieksprijs

21.30 uur

Bekendmaking winnaars Duurzaamheidsprijzen

21.45 uur

Borrel

8 oktober TheaterKerk Bemmel

Iedereen is van harte welkom om bij deze inspirerende avond aanwezig te zijn. Je kunt het hele programma of een deel van het programma bijwonen.

 

Deel deze pagina via

« Naar het overzicht

© 2024 Lingewaard Energie | Website door ovkwebdesign.nl