Dit zijn de winnaars van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2024!

De Lingewaardse Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Lingewaard Energie. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2019 en is bedoeld voor personen, bedrijven, instanties en initiatieven uit Lingewaard die zich onderscheiden door hun bijdrage aan duurzaamheid. In de breedste zin van het woord. In samenwerking met de gemeente Lingewaard wordt de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs jaarlijks uitgereikt op de Dag van de Duurzaamheid.

Winnaars 2024

Voor de editie van dit jaar zijn maar liefst elf kandidaten voorgedragen. Hierbij zaten twee kandidaten die al eerder de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs hebben mogen ontvangen. Hierdoor kwamen dit jaar negen kandidaten in aanmerking voor de Juryprijs en de Publieksprijs. De jury heeft uit de voordrachten vier nominaties gekozen. Uit deze vier nominaties heeft de jury een winnaar gekozen: Stichting De Minkhof. Ook heeft de jury ook een eervolle vermelding toegekend. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt. Deze ging naar de Zwerfafvalbrigade. Wethouder Maarten van den Bos heeft de prijzen uitgereikt.

Stichting De Minkhof ontvangt de juryprijs van wethouder Maarten van den Bos

De Zwerfafvalbrigade ontvangt de Publieksprijs

Pay it Forward kreeg een eervolle vermelding

Alle genomineerden

Over Stichting De Minkhof

De Minkhof is een ontmoetingsplaats voor senioren uit Lingewaard die graag actief willen zijn, alleen of met elkaar. Vanuit een particulier initiatief is Stichting De Minkhof 10 jaar geleden opgericht. Het doel is senioren uit een isolement te houden en een aangenaam verblijf te bezorgen. De Minkhof wordt gerund door een 70-tal vrijwilligers die maandelijks activiteiten organiseren waaraan ruim 300 senioren deelnemen. Ook duurzaamheid staat daarbij centraal. Het gebouw is vrijwel energieneutraal, er wordt biologisch getuinierd en in de houtbewerkingswerkplaats wordt van gebruikt hout producten gemaakt voor een natuurinclusieve leefomgeving.

Bekijk het juryrapport

 

Deel deze pagina via

« Naar het overzicht

© 2024 Lingewaard Energie | Website door ovkwebdesign.nl