Wordt gemeente Lingewaard een groene koploper of grijze achterblijver?

Wilt u ook in gesprek met inwoners, bedrijven en politiek over een duurzame toekomst voor Lingewaard?

Kom dan op dinsdagavond 6 maart 19:30 tot 22:00 naar het Lingewaards Duurzaamheidsdebat in de Valom, Karstraat 2 in Huissen!

“Wat moet er gebeuren om Lingewaard CO2-neutraal te krijgen?” In antwoord hierop heeft Lingewaard Energie een ‘roadmap’ voorbereid. We presenteren deze roadmap tijdens het Lingewaards Duurzaamheidsdebat.

Duurzaamheidsjournalist Michel Jehae zal de avond leiden. Het programma is als volgt: 

 

De voor 22 februari 2018 geplande excursie naar het Drijvend Zonnepark gaat helaas niet door!

De excursie op 19 april 2018 gaat wel door. De installateur is dan druk bezig met de montage van drijvers en zonnepanelen op het gietwaterbasin.

Na een lange aanloop is op 18 januari 2018 dan eindelijk de spade de grond ingegaan voor de bouw van het Drijvende Zonnepark Lingewaard. De civiele aannemer van Dalen uit Huissen is voortvarend aan de slag gegaan. In 2 dagen tijd is de duiker aangebracht en bijna de gehele keerwand op zijn plek gezet. Ondanks een kleine tegenslag door de vondst van kabels die volgens tekening niet op deze plek hadden mogen liggen, is er stevig doorgewerkt. Voor komende week staat het storten van de fundering gepland. Deze fundering is benodigd voor de transformator die later door Liander wordt geplaatst. Via deze transformator zal straks de zonnestroom op het openbare net worden gezet. Bij de installateur zijn de eerste pallets met zonnepanelen gearriveerd.

Na jarenlange voorbereidingen gaat de aanleg van het drijvend zonnepark Lingewaard nu echt van start. Nog dit voorjaar drijven er 6150 zonnepanelen op het gietwaterbasin. 

Lees hier het volledige artikel op de website van de Gelderlander.