Namens het bestuur van Coöperatie Lingewaard Energie nodigt het Projectteam van het Drijvend Zonnepark Lingewaard u hierbij uit voor een open dag. De open dag vindt plaats op zaterdag 1 september 2018 van 10.00 – 13.00 uur.

Tijdens deze open dag krijgt u een uniek kijkje achter de schermen. Ga in gesprek met de ontwikkelaars die u alle ins- en outs over de ontwikkeling van het project kunnen vertellen.
We mogen er met elkaar best trots op zijn dat we in onze gemeente op dit moment het grootste Drijvende Zonnepark van het Europese vasteland hebben.

Wij kijken ernaar uit om u te mogen verwelkomen. Denkt u aan stevige waterdichte schoenen vanwege de lokale bodemgesteldheid?

Voor meer (achtergrond) informatie over het project verwijzen wij u graag naar onze website: www.drijvendzonneparklingewaard.nl.

Graag tot zaterdag 1 september!

Coöperatie Lingewaard Energie U.A. heeft in samenwerking met tuinders het Drijvend Zonnepark Lingewaard (DZL) ontwikkeld op het gietwaterbassin aan de Azalealaan in het tuinbouwgebied Bergerden. Het gaat om een zonnepark van ca. 6.000 panelen waarmee jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen kWh zonnestroom opgewekt kan worden. Dit is goed voor ruim 500 huishoudens! Inmiddels beschikken wij al over een omgevingsvergunning, een provinciale investeringssubsidie, en een grote groep crowdfunders die in het park willen investeren.

Door Tenten Solar Zonnepanelen zijn deze week de werkzaamheden op de locatie afgerond. Alle 6.150 panelen drijven nu een kleine vier weken op het water. Een indrukwekkend gezicht.
De afronding van de werkzaamheden heeft enige vertraging opgelopen t.o.v. de planning. Dit komt met name door de vele handelingen die nog op het water dienden te worden uitgevoerd.
Het is niet eenvoudig om over de drijvers te lopen, in tegenstelling tot zonnepanelen op een dak.
De opleverdatum is in goed overleg vastgesteld op 4 juli 2018.
Met slechts een paar kleine opleverpunten kijken wij terug op een succesvolle afronding van het project.

Vlak voor de oplevering van het Drijvend Zonnepark Lingewaard werden er opnames gemaakt voor programma 'Nederland heeft het!'.

De reportage is nu hier te bekijken.