dinsdag 2 oktober 19:30 in de Veldschuur, Sportlaan 1K Bemmel

Volgens het kabinet moeten we in 2030 van het aardgas af.
- Wat betekent dat voor mij?
- Kan ik mijn woning nog wel verwarmen?
- Kan ik nog wel warm douchen?
- Moet ik dan zo’n dure warmtepomp aanschaffen?
We moeten juiste keuzes maken, maar welke?
Lingewaard Energie organiseert een thema-avond over deze problematiek. Op deze avond wordt u geïnformeerd over het waarom, wat we moeten doen en hoe we het kunnen betalen.

Vrijdag 31 Augustus 2018 was het zover, de officiële opening van Drijvend Zonnepark Lingewaard.

Burgemeester Marianne Schuurmans en gedeputeerde Peter Drenth openden samen het drijvende zonnepark door het onthullen van een display met daarop de energieopbrengst van het park. 

 

Bekijk hier het interview van omroep Lingewaard met de initiatiefnemers van Drijvend Zonnepark Lingewaard.

Vooruitlopend op de officiële opening op vrijdag a.s. heeft de nieuwe Wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Lingewaard Aart Slob (CDA) uitgebreid de tijd genomen het Drijvend Zonnepark Lingewaard te bekijken. Tijdens het bezoek werd wederom duidelijk dat we elkaar vinden in nut en noodzaak van de energietransitie; en in de wens vaart te maken met de realisatie van concrete projecten voor opwekking van hernieuwbare energie in Lingewaard. Wethouder Slob toonde zich voorstander van een grote mate van burgerparticipatie bij dergelijke projecten en wij zijn voornemens hierin (waar mogelijk) samen met de gemeente op te trekken. 

Coöperatie Lingewaard Energie U.A. heeft in samenwerking met tuinders het Drijvend Zonnepark Lingewaard (DZL) ontwikkeld op het gietwaterbassin aan de Azalealaan in het tuinbouwgebied Bergerden. Het gaat om een zonnepark van ca. 6.000 panelen waarmee jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen kWh zonnestroom opgewekt kan worden. Dit is goed voor ruim 500 huishoudens! Inmiddels beschikken wij al over een omgevingsvergunning, een provinciale investeringssubsidie, en een grote groep crowdfunders die in het park willen investeren.