Op 7 oktober jl. heeft Lingewaard Energie aan alle politieke partijen gevraagd om 10 punten over energie op te nemen in hun verkiezingsprogramma. Hiermee wil de coöperatie de politieke partijen stimuleren om zich uit te spreken over de energietransitie en wat zij de volgende 4 jaar aan stappen willen zetten. Stemmers kunnen hierdoor de verkiezingsprogramma’s beter met elkaar vergelijken.

Grootse opgave vraagt om duidelijkheid

De energietransitie is actueler dan ooit. Het klimaat verandert, gasprijzen stijgen en isoleren is noodzaak. De CO2 uitstoot moet omlaag. Maar wat willen de politieke partijen van Lingewaard hier concreet aan gaan doen? Lingewaard Energie zoekt naar duidelijkheid. Aan de partijen zijn daarom concrete vragen voorgelegd, zoals:
Moeten er windmolens komen? Zo ja, hoeveel en waar? Of wil de partij zonnevelden? En waar moeten die dan komen? Hoe houdt u de energietransitie betaalbaar?

Brief

De brief die Lingewaard Energie verstuurd heeft vindt u in het download menu en is ook via deze link te downloaden.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met Edzo Oosterhuis, voorzitter Lingewaard Energie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.