Er is een makkelijke manier om energie te besparen. Dat is om de temperatuur van de CV te verlagen naar 60 graden. Om mensen daarmee te helpen, organiseerde coöperatie Lingewaard Energie een gratis webinar op 24 maart. Wethouder Slob opende de avond.

Het verlagen van de temperatuur kan de installateur doen, bij de onderhoudsbeurt. Maar dat hoeft niet, want het is niet ingewikkeld. Warm douchen kan nog steeds. Met de temperatuur van het tapwater en het douchewater heeft het niet te maken. Dat is apart geregeld in de cv-ketel. De vraag is om alleen de temperatuur van het verwarmingswater lager te zetten. Deelnemer Henk zei hierover: “Je CV ketel op 60 is even makkelijk als je radiator iets lager zetten. Gewoon effe doen!”.

De besparing hangt af van het stookgedrag, de woningisolatie en hoe warm het in huis is. Bij het gemiddelde huis bespaart dit €40 tot €60 per jaar. De gemiddelde Nederlander kan met deze simpele actie per jaar 94-140kg C02 besparen. Bij een goed geïsoleerd huis zou de temperatuur zelfs naar 50 graden kunnen.

De opname van het webinar is te bekijken op ons youtube kanaal