Tijdens de dag van de duurzaamheid op 10 oktober is in Lingewaard een nieuw initiatief gelanceerd: EVDeelauto (www.evdeelauto.nl). EVDeelauto is ontstaan vanuit de lokale energiecoöperatie Lingewaard Energie en heeft als doel om iedere inwoner van Lingewaard de mogelijkheid te bieden om elektrisch te rijden. Dit gaan we bereiken door elektrische deelauto’s aan te bieden.

Door de inzet van elektrische deelauto’s die je kunt reserveren met een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app, kun je tegen minimale kosten, op het moment dat je daar behoefte aan hebt, beschikken over een veilige en moderne elektrische auto. Zodat je comfortabel en duurzaam je boodschappen kunt doen, familie kunt bezoeken of de kinderen naar de sportclub kunt brengen.

Voor wie? Alle inwoners van Lingewaard die af en toe of regelmatig een auto nodig hebben, graag duurzaam, veilig en comfortabel willen rijden, maar geen auto willen kopen of leasen.

Door gebruik te maken van een elektrische deelauto en te betalen voor gebruik in plaats van voor bezit, kan gemiddeld 50% worden bespaard op de autokosten. Daarnaast zijn elektrische auto’s duurzamer in gebruik doordat ze geen CO2 uitstoten, worden deelauto’s efficiënter gebruikt en bezetten ze minder parkeerplaatsen in je wijk of in de binnenstad.

EVDeelauto heeft een enquête opgesteld om een beeld te krijgen van de wensen en verwachtingen van de inwoners van Lingewaard. Invullen duurt een kleine tien minuten. Vul de enquête in, vertel ons welke wensen je hebt en op welke manier je gebruik zou willen maken van een elektrische deelauto. Je kunt de enquête door op de knop te drukken.

Op basis van de antwoorden gaan we het aanbod van elektrische deelauto’s samenstellen. Zodat verduurzaming binnen de gemeente Lingewaard weer een stap dichterbij komt!

Heb je vragen, wil je meedoen of meedenken, weet je een organisatie die mee wil doen met elektrisch autodelen of zie je andere kansen voor elektrisch autodelen in Lingewaard? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.