Eerste elektrische deelauto’s rijden in Lingewaard!

 

Op zaterdag 5 september gaf wethouder Aart slob tijdens een feestelijke bijeenkomst in Huissen de aftrap voor ons deelautoproject. Voor de deelauto’s in Lingewaard wordt samengewerkt met Mobi, een landelijke deelauto organisatie. Mobi verzorgt de app, de website en heeft geregeld dat we kunnen gaan rijden met de fonkelnieuwe Peugeot e208! Tijdens de eerste testmaand (MobiMaand) kan een eerste groep testrijders in Huissen gebruik maken van twee auto's; één op de locatie Plaza en één op het Raadhuisplein.  
Na de eerste MobiMaand in Huissen start de MobiMaand in Bemmel. Op zaterdag 3 oktober organiseren we een Mobi-evenement op de markt in Bemmel. Ook dan zijn alle geïnteresseerden van harte welkom! De eerste groep gebruikers zal hier vertellen over hun testervaringen. Aanvullende info volgt binnenkort via deze website en de website van Mobi.
 
Voor de MobiMaanden zijn we op zoek naar testrijders! Je kunt dan ervaring opdoen met elektrische deelauto’s in onze gemeente Lingewaard. Tijdens de MobiMaand in je woonplaats betaal
je geen abonnementskosten, maar betaal je alleen voor het gebruik (€ 0,50 per uur en € 0,19 per kilometer). Na de MobiMaand zal zowel in Huissen als Bemmel een auto geplaatst worden, zodat je aansluitend ook direct gebruiker kunt worden van de deelauto. 
 
Heb je interesse om testrijder te worden? Schrijf je dan direct in via de website van Mobi. We hebben 20 plekken per woonplaats beschikbaar. 
Mocht je daarnaast nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
We maken er samen een mooi en duurzaam succes van, we hebben er zin in!
 
Met vriendelijke groet,
Jasper, Martin en Jeroen
Projectgroep EVDeelauto

 


De opstart is mede mogelijk gemaakt door Lingewaard Energie, de Gemeente Lingewaard en onze sponsoren: Weis Post en Pakket Service, Vissers Ploegmakers, Ecoleon, Accountants- en belastingadvieskantoor Jeurissen, De Kade Omgevingsmanagement en Ontzorg!BV.